ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ECLIPSE – Liverecension från Väsby Rock Festival, 2015-07-18

eclipse01annicka-nilsson484

Att 2015 kommer bli Eclipse år råder det ingen som helst tvivel om. Turnén i våras kommer att följas en likvärdig i höstas. Senaste plattan ”Armageddonize” plockar in höga poäng var än den recenseras och som kronan på verket är nu också Eclipse ett fenomenalt liveband. Veckorna på vägarna, timmarna på scenerna. Allting som tidigare har knakat är nu mer än väl sammanfogat.

Detta är det en oväntat stor del av publiken som har fattat då uppslutningen får ses som mer än godkänd. Sporrad av det är det plattan i mattan hela spelningen rakt igenom. Erik Mårtensson må inte ha samma energiska utstrålning som Heats Erik Grönwall. I stället ger han ett tryggt men fullt av jävlar-anamma intryck där varje kraftuttryck visar med tydligenhet att Erik menar vad han sjunger.


Att bandet sedan har festivalens mest intressanta trummis bakom sig gör att varken gitarristen Magnus Henriksson eller basisten Magnus Ulfstedt visuellt behöver jobba ihjäl sig. Den biten sköter Robban Bäck utan att missa ett enda slag – tänk en taktfast Rikki Rocket.

Datum: 2015-07-18 
Plats: Väsby Rock Festival 
Bäst: Samspeltheten 
Betyg: 8/10

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter