ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ÅGE STEN NILSEN’S AMMUNITION – Liverecension från Väsby Rock Festival, 2015-07-17

ammunition-live01484
Överraska – det bästa ordet jag vet. Och överraskar, det om någonting gör hopkoket Åge Sten Nilsen’s Ammunition. Med en genuin spelglädje och en festivalens bästa sångare är bandets spelning ingenting annat än ett segertåg från första till sista ton.

Åge som tidigare frontade glammigt charmiga Wig Wam får här hålla sig inom lite snävare ramar än tidigare. De vilka vokala utflykterna är mer sansade vilket inte är en nackdel alls. Som publikdomptör är han sedan oemotståndlig. En som verkar njuta lite extra mycket av sin frontmans totala kontroll på situationen är Erik Mårtensson på gitarr. Då han till vardags är den som själv måste hålla igång Eclipse publik kan han här bara sätta sig i passagerarsätet och glida med.


Då jag själv inte är helt golvad av bandets debutplatta är det extra glädjande att ett par Wig Wam-låtar luftas. Den låtkatalogen är på tok för stark för att falla i glömska. Någon som verkar hålla med om det är Danger Dangers sångare Ted Poley som ses rådigga vad han ser och hör vid sidan av scenen. Till Teds stora lycka uppfattas det av Åge som i ”Gonna get you someday” bjuder ut honom på scenen. Leendet i Teds ansikte säger allt och samma leende står majoriteten av oss i publiken med när spelningen är slut.

Datum: 2015-07-17
Plats: Väsby Rock Festival 
Bäst: Åge Sten Nilsen 
Betyg: 7/10

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter