ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hardcore Superstar – Liverecension från Putte i Parken 2015-07-04

hcss02effie-trikili484
Sleazerockarna från Göteborg har aldrig lyckats imponera på mig. Deras karriär har varit alldeles för ojämn och gått mycket uppochner. Så därför har jag mer eller mindre omedvetet undvikit deras liveframträdanden – ändå tills nu. Och visst gör sig allt Hardcore Superstar sig bättre live än vad de gör på skiva.

Under öppningslåtarna ”Need No Company”, ”Last Forever” och ”My Good Reputation” kan helheten tyvärr sammanfattas med ett ord: slentrian. Det känns om att allt går på rutin och Jocke Berg ser ut att kunna göra detta framträdande i sömnen. Jag har som sagt inte sett denna göteborgskvartett tidigare, men de verkar åtminstone under denna spelning ha en helt vanlig dag på jobbet, eller så var det den stekande värmen som gjorde dem en aning utmattade. Nytt material från senaste albumet varvas med lite äldre låtar ur bandets katalog och den första halvan av spelningen känns lite som av en transportsträcka fram till ”Last Call For Alcohol” och ”Cry Your Eyes Out”.


Spelningens andra hälft följs av en hitkavalkad och publikmassan börjar öka och rör sig allt närmare staketet. Under spelningens andra hälft och extranumren visar Hardcore Superstar hur man ger ett bejublande framträdande och vart skåpet ska stå. De gav publiken det de ville ha och i slutändan påminns jag också varför jag diggar albumen ”Hardcore Superstar” och ”Split Your Lips”. Hardcore Superstar är i slutändan inte så överskattade som jag alltid har påstått.

Betyg: 7/10
Bästa låt: Run To Your Mama
Sämst: Materialet från den mediokra HCSS
Plats: Stage Of Joy
Datum: 2015-07-04

Setlist:

Need No Company
Last Forever
My Good Reputation
Touch The Sky
Last Call for Alcohol
Cry Your Eyes Out
Someone Special
Wild Boys
Liberation
Don’t Mean Shit
Run to Your Mama

Moonshine
We Don’t Celebrate Sundays
Above the Law

 

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter