ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Faith No More – Liverecension från Bråvalla 2015-06-26

faith-no-more-live-484
Faith No More från San Fransisco i Kalifornien är ett band som var minst sagt ikoniskt under främst 90-talet och bandets karriär sträcker sig över 30 år bakåt i tiden. Efter att ha gjort comeback efter elva års frånvaro år 2009 har nu bandet dessutom också släppt en ny skiva, “Sol Invictus”, som släpptes under våren. Förutom att vara ett av de mest rutinerade banden på festivalen är Fatih No More också en av de akterna med tveklöst snyggast scendekor. En backdrop i form av en heltäckande vit duk matchas stilrent med diverse blommor och ett band helt klätt i vitt.

Detta band var inte bara välklätt, utan också tämligen välljudande. Det är synnerligen tajt och välspelat och Mike Pattons röst tycks inte ha åldrats en dag. Trots detta kan jag känna att det under vissa perioder av spelningen var så att energinivån gick ner en smula och inte sällan brast det lite i samspelet med publiken. Hur bra Faith No More än var på scenen kändes det ändå ibland som att de hade kunnat spela utan publik och ändå varit lika bra. Det är väl också en styrka i sig, men om jag inte ser ett teatraliskt band som till exempel King Diamond vill åtminstone jag inte känna som att jag tittar på en teater när jag är på en rockkonsert.


Överlag gör dock Faith No More en riktigt bra spelning och det musikaliska framförandet är i princip felfritt. Låtar som “Epic” och “Ashes To Ashes” sitter som en smäck och bandet visar att de inte behöver lägga av än på många år, trots en lång karriär bakom sig.

Faith No More
Luna Stage
2015-06-26
Betyg: 7/10

11 Shares
Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter