ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Darkness – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-06

TheDarkness-effietrikili-srf2015-484

När natten har sänkts sig över Norje och festivalen alldeles snart är slut så är det dags för sista bandet ut, engelsmännen i The Darkness.

Med rykande färska skivan Last Of Our Kind i bagaget så sparkar bandet igång konserten med första singeln, “Barbarian”. Bandets teknik kom att strula en hel del under spelningen, och redan i “Barbarian” så funkar inte sångaren Justin Hawkins gitarr under solot, något som gör att inledningen känns lite kaosartad. Bandet ställer dock allt till rätta med två smockor från första skivan, “Growing On Me” och ” Black Shuck”.


Det är den första skivan som dominerar setlistan, och bandets andra och tredje skiva får stå tillbaka, något som jag kan tycka är lite synd men det är ju trots allt första skivan som är den mest kända. Av de nya låtarna som letat sig in i setlisten så är det Singeln “Open Fire” som funkar bäst live.

The Darkness vet hur man gör attitydstinn glamrock och Justin Hawkins mellansnack är det roligaste jag hört på en scen när det inte är tal om standup, något som behövs för att värma upp den något kyliga publiken. Ett helt klart värdigt avslut på ännu ett fantastiskt Sweden Rock!

Betyg: 7/10
Bäst: “Love Is Only A Feeling” och “Open Fire”
Sämst: Teknikstrulet och att bandet pausar mellan varje låt, något som tyvärr gör att det hela blir lite stackartat.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT