ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Blackberry Smoke – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-05

blackberrysmokesrf15-484
We´re Blackberry Smoke from Atlanta, Georgia!
Så hälsade Charlie Starr oss när bandet inledde spelningen på fredagseftermiddagen. Mannen med de längsta polisongerna i södern utgör en femtedel av detta bluegrass/country/sydstatsrockband. Egentligen är det svårt att stoppa dem i ett fack, men i en intervju som jag gjorde med Charlie tidigare beskrev han bandet så här: I would say we’re a rock n roll band from Georgia that play music steeped in the traditions and influences of the South.

Bandet har många hängivna fans i Sverige, och många verkade vara på plats denna dag. Dessutom skulle jag tro att de vann en hel del nya anhängare efter spelningen. Det är ett av de tajtaste band man kan se, vilket är ett resultat av deras idoga turnérande, och de älskar att spela. Publiken trivdes, bandet trivdes, alla sjöng med. Det var en ren fröjd.

Vi fick höra låtar från såväl Holding All the Roses som the Whippoorwill, men även den underbara “Good One Comin´ On” och “Sleeping Dogs” som övergick i Led Zeppelincovern “Your Time is Gonna Come”. Det är svårt att säga vad som var bäst på spelningen, så det kanske räcker med att citera mannen bredvid i publiken: ”Nu skriver du att detta var den bästa konserten på hela festivalen!”. Jag kan sträcka mig så långt som att den hör till topp tre.

Band: Blackberry Smoke
Plats: Sweden Stage
Datum: 2015-06-05
Betyg: 8/10
Bästa låt: Up in Smoke

Setlist
Six Ways to Sunday
Let Me Help You (Find the Door)
Like I Am
Crimson Moon
Pretty Little Lie
Fire In the Hole
Rock and Roll Again
Good One Comin´On
Sleeping Dogs > Your Time is Gonna Come (Led Zeppelin cover) 
Shakin´ Hands With the Holy Ghost
Wish in One Hand
Ain´t Got the Blues
Up in Smoke
One Horse Town
Payback´s a Bitch
Ain´t Much Left of Me

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER