ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Alestorm – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-05

alestormsrf15-484
Alestorm kunde inte ha fått bättre förutsättningar än de som rådde under fredageftermiddagen. Solen stekte på slänten ovanför Sweden Stage som var smetfull med glada festivalbesökare. Alla verkade sugna på ölfrämjande partymetal.

Piraterna från Perth drog igång kalaset med Walk the Plank. Stämningen var genast hög, och inte ens de bakersta släntsurfarna kunde låta bli att vicka med fötterna. Bandet verkade ha roligt dom med, och sångaren Christopher Bowes skojade friskt med publiken när han inte stilade med sin keytar. Dagens setlist var en blandning från samtliga fyra album. De var modiga nog att spela låten ”Back Through Time”, som handlar om pirater som reser tillbaka i tiden och klubbar ihjäl vikingar. Bowes ursäktade sig med orden ”We love you Sweden, even though you are a bunch of smelly vikings.” Den enda låten jag saknade var Taio Cruz-covern Hangover, som hade passat ypperligt.


Alestorms musik är glad, underhållande och stundtals till och med thrashig, men efter en stund blir den lite enformig. Speltiden på 1 h och 15 minuter kändes därför alldeles lagom. Radiodängan Keelhauled var den låt som väckte mest jubel hos publiken. 

Band: Alestorm
Plats: Sweden Stage
Datum: 2015-06-05
Betyg: 6/10
Bästa låt: Keelhauled


Setlist:
Walk the Plank
The Sunk´n Norwegian
Shipwrecked
Magnetic North
That Famous Ol´Spiced
Back Through Time
Wooden Leg!
Nancy the Tavern Wench
Keelhauled
Wenches & Mead
Drink
1741 (The Battle of Cartagena)
Wolves of the Sea
Captain Morgan´s Revenge
Rum

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter