ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Steve Grimmett´s Grim Reaper – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-04

stevegrimmet-srf15-484
När 95 % av festivalbesökarna drog sig ner mot den stora scenen för att titta på Slash och Miles Kennedy stannade en liten, trogen skara kvar vid 4Sound Stage för att bevittna ett stycke musikhistoria. Grim Reaper var tillbaka, om än under nytt namn. Det blev än mer speciellt av att grundaren och gitarristen Nick Bowcott, som bara gjort en enda spelning med bandet sedan uppehållet på 90-talet, förärat oss med ett inhopp just på Sweden Rock. Därmed blev det en dubbel uppsättning gitarrister, för ordinarie Ian Nash går förstås ingenstans.

Den stora frågan inför spelningen var hur sångaren Steve Grimmett´s röst står sig nuförtiden. På 80-talet, när det begav sig, var han ju känd för sin enastående pipa. Ganska snart stod det klart att rösten håller lika bra än idag.


Utöver en mix av låtar från bandets tre album fick vi höra en rörande hyllning till Ronnie James Dio i form av en riktigt bra tolkning av Don´t Talk to Strangers. Även Gary Moore hyllades med ett gitarrsolo signerat Bowcott, följt av Rock Me ´Till I Die.

Att bandets stora hit See You in Hell skulle avsluta spelningen var ingen större överraskning, men jösses vilken avslutning det blev. Efter introt till Panteras Cowboys From Hell övergick de i vad som helt klart blev dagens bästa låt. Publiken var i extas, och allsången rungade. Steve Grimmett var konstant rörd och kunde inte tacka nog för allt stöd från fansen under åren. Slash – who??

Band: Steve Grimmett´s Grim Reaper
Plats: 4Sound Stage
Datum: 2015-06-04
Betyg: 8/10
Bästa låt: See You in Hell

Setlist
Intro/ Rock You to Hell

Night of the Vampire
Fear No Evil
Wrath of the Ripper
All Hell Let Loose
Never Coming Back
Lay It on the Line
Let the Thunder Roar
Final Scream
Matter of Time
Gary Moore tribute intro/Rock Me ´Till I Die
Don´t Talk to Strangers
Cowboys From Hell Intro/See You in Hell

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter