ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Def Leppard – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-04

defleppard-srf15-484
När klockan börjar närma sig halv elva på torsdagskvällen och kylan smyger sig på är det äntligen dags för festivalens första riktiga headliner att äntra scenen, nämligen Def Leppard.

De brittiska hårdrocksgiganterna behöver knappast en ingående presentation, varken för er läsare eller för festivalpubliken. Bandet har utlovat ett riktigt greatest hits set och håller det redan från början med inledningsduon, “Rock til you drop” och “Animal”. Det som slår mig är hur pass tajt och vitalt det låter för ett band med runt 40 år på nacken.


Man kan ju kanske förvänta sig att bandet ska genomföra de flesta av de sönderspelade hitsen lite i förbifarten, men det märks verkligen hur mycket Def Leppard älskar det här och låtarna averkas både med den tyngd och inlevelse som behövs. Def Leppard vet att deras styrka ligger i hitsen och nostalgin, och det är också där som bandet väljer att lägga energin, vilket är ett smart drag. För det är i 80-tals tidsmaskiner som “Pour Some Sugar On Me”, “Rock Of Ages” och “Photograph” som både bandet och publiken tänder på alla cylindrar.

Betyg: 8/10
Bäst: “Pour Some Sugar On Me” är en av världens sexigaste låtar.
Sämst: Att en av bandets bästa stunder, “Action” inte luftades.

20 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter