ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Quireboys – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-03

thequireboys-srf15-484
När Spike & Company kliver ut på Sweden Rock Stage strax innan 21.00, hälsar och välkomnar till en rock n roll show så tror jag på honom, stenhårt. Publiken höjer glasen, mungiporna åker upp och när korggossarna svänger igång är humöret på topp, de flesta av onsdagens SRF-besökare är på plats. Det tar dock en liten stund innan partyt kommer igång ordentligt och det är inte förrän i låt tre, “There she goes again” som festen sprakar igång på allvar.

Sen är det fullt sväng, The Quireboys bjuder på ett härligt best of-set och spelglädjen lyser lång väg, Spike är på humör och ser betydligt piggare ut än vid tidigare spelningar. Det är svårt att egentligen välja ut kvällens favoriter men jag njuter extra vid “Wipping boy”, “Hey you” och avslutningen med “7oclock” och “Sexparty” då gänget kliver av scenen efter 75 minuters helfest. Däremellan har vi också njutit av “I dont love you anymore” och “roses and rings” där Spike slänger av sig kavajen och skickar ut en ros till publiken.


Jag gillar det här, det är välspelat, bandet är tajt och setlistan är ypperlig för en festivalspelning. Om jag ska gnälla på något så är det väl att jag skulle ha velat hört några spår från den fantastiska senaste plattan men det är egentligen petitesser, det funkar utan också. Ok, det blåste lite kallt, men vi stog tätt ihop, höll värmen och skålade glatt.

Tack Spike & Co, ribban är nu lagd (högt) och festen är igång..det är bara att håller partyt vid liv…

Artist-The Quireboys

Sweden Rock Stage 3/6 2015

Längd: 75 min

Bäst: “There she goes again”

Sämst: Snålblåsten

Stämning: på topp

Betyg: 9/10

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link