ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Jon English – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-03

jonenglish2-484
Det är två år sedan Jon English senast gästade Sverige och Sweden Rock. Publiken verkar ha väntat påhans återkomst, och stämningen är påtaglig när han äntrar scenen i Rockklassikertältet. Bandet som delvis består av svenska Spearfish har redan värmt upp med Overture. Jon hälsar på publiken med ett ”G´day”, och drar igång I´m a Survivor.

Man smittas genast av hans glädje, och det slår mig vilken skillnad det kan vara mellan olika artister. Det finns alldeles för många som drar av sina låtar som om det var en vanlig, halvsketen onsdag på jobbet. Jon English är inte en sådan person. Han skrattar och spexar. Han briljerar med sina svenskakunskaper (någon har lärt honom att ”Dra åt helvete” betyder ”Trevligt att vara här”). Det är hemma-hos-fest, och alla är bjudna. Något som förhöjer stämningen ytterligare i tältet är den tre personer starka kören, medan Jons sång tyvärr hörs ganska dåligt.


På menyn står bland annat ”Straight Ahead”, ”The Shining” och hans egen version av The Who´s ”Behind Blue Eyes”. Något som gläder mig extra mycket är att han även snor tillbaka Bob Segers ”Turn the Page” från Metallica, och visar var skåpet ska stå. Om det är något han kan är det att berätta en historia, men så är han ju också skådespelare.

Publiken är taggad. Vissa är faktiskt så taggade att de blir utvisade i brist på ordning och uppförande.Det bekymrar inte Jon, som mitt under det värsta tumultet ställer upp hela bandet för fotografering.När han så småningom bjuder in en flöjtspelare förstår alla vad som komma skall. Alla har väntat på Against the Wind och Six Ribbons. Det är må hända inte särskilt rock ´n roll, men hela publiken sjunger med och snart infinner sig ståpälsen.

Kvällen rundas av med fantastiska Hollywood Seven, men publiken fortsätter att skrika ut sina låtönskningar även efter att bandet försvunnit av scenen.Kärlekshistorien mellan Jon English och den svenska publiken lever vidare, och något säger mig att det inte är sista gången han hälsar på.

Band: Jon English
Plats: Rockklassiker Stage
Datum: 2015-06-03
Betyg: 9/10
Bästa låt: Againts the Wind/Six Ribbons

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter