ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Metallsvenskan 2015 – Twilight Force.

TwilightForce1
Twilight Force från Dalarna värmer upp publiken på Metallsvenskans lilla scen, strax före Motörhead. Stämningen är hög, och det lilla scenformatet och att många i publiken väljer att stanna under tak i öltältet på grund av regnet bidrar även här till närhet och klubbkänsla i spelningen.

Bandet äntrar scenen i full Tolkien-mundering och drar igång med Forest of Destiny. Power metal-fanan hålls hög, och musiken följer det klassiska mönstret för genren. Tekniskt och musikmässigt är det bra, snyggt och tight. Och Christian Eriksson har onekligen en pipa som inte går av för hackor.


TwilightForce2

Man fortsätter sedan med The Enchanted Dragon of Wisdom, Twilight Horizon och några fler låtar från Tales of Ancient Prophecies. Det märks att man har med sig en skara trogna fans i publiken, framme vid scenen röjs det ordentligt.

Jag har själv lite svårt att förhålla mig till alv-och-hob-kittet. När Eriksson höjer sitt svärd på scenen så kommer jag att tänka på Karl, programledaren i barnprogrammet Barda där min son gästspelade kort som – ja just det! – hob när han var liten.

TwilightForce3

Balansen mellan effektfullt och fånigt är svår i den här genren. Men sedan backar jag lite och tänker att, vad fasen, om Powerwolf kan vara varulvar och odöda på scen så kan väl Twilight Force få köra Tolkien, bara musiken är bra. Och det är den onekligen, musikaliskt finns verkligen inget att klaga på .

För den som gillar band som Rhapsody of Fire och liknande borde detta gå rakt in i hjärtat, och när bandet avslutar med sin episka signatur The Power of the Ancient Force så verkar fansen, liksom jag, vara helt nöjda.

 

Artist: Twilight Force
Plats: Metallsvenskan, Örebro
Datum: 2015-05-30
Betyg: 7/10
Bästa låt: The Power of the Ancient Force

TwilightForce4

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter