ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Metallsvenskan 2015 – Powerwolf

 Powerwolf1
Atilla Dorn och hans följe av varulvar och odöda intar stora scenen på Allsvenskan ganska tidigt på lördageftermiddagen, vilket hade kunnat vara en nackdel – den här showen gör sig bäst i mörker.

Lyckligtvis för Powerwolf (men inte för publiken) så är det riktigt svenskt skitväder, så i praktiken så är det nog som att spela i Transylvanskt mörker och dimma, eller åtminstone i halvdunkel.

Man öppnar upp hårt med Sanctified with Dynamite 10 minuter före utsatt starttid vilket gör att jag får kasta i mig min goda Hårdrocksale, rigga upp för hällregn och kasta mig hejdlöst ut i lergölen framför scen. Väl där är detta helt förlåtet. Powerwolf är ett fantastiskt liveband, och deras show är bland det bästa man kan kolla på just nu. Allt är teater, ifrån rekvisita till sminkning. Det är inte riktigt corpse paint, utan mera horror paint. Trummisens luva blir jag kanske inte klok på, men radarparet Greywolf är snyggt varulvsliknande (kanske inte riktigt som Ozzy, men ändå) och Falk Maria Schlegel på keyboard påminner om en yngre och rockigare Frankenstein.Powerwolf2 

Attila själv kör som sig bör sin klassiska ortodox-präst-kappa med heliga tillbehör, och scenen är självklart riggad Dracula style.

Det är ingen tvekan om att att det här gänget har kul på scen. Låtarna är perfekta för live-allsång, och Dorn och co är fenomenala på att jobba med publiken. Attila skämtar, pushar och peppar bakom mikrofonen, och Falk Maria Schegel är lika ofta framme och röjer längst fram på scenen som bakom klaviaturen.

Låtarna för dagen är mestadels från de tre senaste skivorna Preachers of the Night, Blood of the Saints och Bible of the Beast och det funkar, även om jag jättegärna hade velat höra åtminstone något spår från kommande Blessed and Possessed. Showen är också snarlik den man körde på Sweden Rock förra året. Men som sagt, det hela är så bra att det tål att ses igen. Och vem kan motstå låter som Amen and Attack, Coleus Sanctus eller Raise your Fist, Evangelist? Inte jag i alla fall.

Powerwolf3 

Powerwolf står tillsammans med Blind Guardian för lördagens Metallsvenska höjdpunkter. Har ni inte sett det här gänget på scen så gör det när ni får tillfälle. Mycket roligare än så här blir det inte live. En kopp blod till? Ja tack, gärna!

 

Artist: Powerwolf
Plats: Metallsvenskan, Örebro
Datum: 2015-05-30
Betyg: 9/10
Bästa låt: Amen and Attack 

Powerwolf4

61 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.

FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter