ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Metallsvenskan 2015 – Frantic Amber

FranticAmber1
Stockholmsgänget Frantic Amber är sist på på Nemis-scenen på lördagen, och dom spelar under sämsta tänkbara förhållanden.Himlen står vidöppen, regnet faller hinkvis, och många har nog valt att avstå att kolla på dom mindre banden med förhoppningen att det skall bli bättre väder framåt Motörhead. Ett antal tappra själar i regnjackor och ponchos (den försäljningen gjorde nog bra förtjänst) har ändå hittat dit.

Frantic Amber får fyra låtar, och är dessutom faktiskt ett av dom få banden under dagen som får till ett extranummer. Låtarna är framför allt ifrån den nysläppta skivan Burning Insight, bland annat titelspåret, Soar och Ghost. Elisabeth Andrews och de andra tjejerna (och trummisen Mac Dalmanner) gör ett väldigt bra jobb, och publiken hänger på. Den lilla scenen och ganska få i publiken gör också att det blir en intim spelning, nästan som en klubbspelning.


Frantic Amber känns också som ganska något nytt och fräscht, lite utanför den klassiska boxen. Visst, det är åt helvete att man tenderar att analysera lite extra bara för att det är ett ”nästan-tjejband”, egentligen borde det bara handla om bra musik eller inte, men det är ändå kul att man inte fallit i fällan att tjejer bara måste sjunga vackert. Elisabeth Andrews growlande passar utmärkt till den ändå ganska melodiösa musiken, och hon visar mycket tydligt att det finns utrymme för fler kvinnliga growlare på metallarenan än Angela Glossow och Alissa White-Gluz.

Skall bli kul att se mer av Frantic Amber framöver!

FranticAmber2

Kort och gott, en jäkligt bra spelning. Enda tråkigheten är när ljudet från sången helt försvinner under sista låten, och ingen av dom ansvariga för ljudet verkar märka något över huvud taget. En eloge till bandet för att man ändå lirar på som om ingenting hänt, och även om det inte hördes så mycket så SÅG dom sista minuterna riktigt rockiga ut även dom.

 

Artist: Frantic Amber
Plats: Metallsvenskan, Örebro
Datum: 2015-05-30
Betyg: 7/10
Bästa låt: Soar

FranticAmber3

9 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter