ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

CANDLEMASS – Liverecension från House Of Metal 2015-02-27

mats-leven01-foto-effie-trikili-rocknytt484
Efter att ha blivit rejält sinkad på grund av ett bilhaveri tre mil söder om Umeå, som krävde både bärgningsbil och hyrbil, hann jag precis fram till House Of Metal lagom till Candlemass och trots att jag var på monumentalt dåligt humör måste jag säga att livet för en liten stund kändes lite bättre när doomkungarna inledde sin spelning med Mirror Mirror. Dock fanns lite smolk i bägaren och detta kan tillräknas det dåliga ljudet som främst plågade den inledande trion låtar bestående av tidigare nämnda Mirror Mirror samt Bewitched och Black Dwarf.

Under spelningens gång tog sig dock ljudet och blev betydligt bättre ju längre kvällen led. Candlemass hade inte stått på scenen på drygt sju månader, vilket märktes bitvis då det kändes en smula stelt om en jämför med hur det brukar se ut när bandet är mer varma i kläderna, men med tanke på att bandet också saknar sin härförare Leif Edling som på grund av sjukdom ersattes av Jörgen Sandström så får en ändå säga att Candlemass stod för en mer än godkänd insats efter förutsättningarna.


Då Candlemass som sagt inte är ute och turnérar med någon speciell platta eller något annat som behöver promotion är det i princip en best of-setlist vi bjuds på och klassiker som At The Gallows End, Solitude och A Sorcerer’s Pledge avlöser varandra och sångaren Mats Levén briljerar stundtals och visar att han inte har några som helst problem med att ge mer än rättvisa åt en krävande låt som till exempel Under The Oak. Endast två låtar är nyare än 1988 och således var denna setlist en riktig fest för alla domedagsmetallpuritaner och Candlemass visar att de håller mycket hög klass även om de kanske inte är helt varma i kläderna.

Band: Candlemass
Plats: Idunteatern, Umeå (House Of Metal)
Datum: 2015-02-27
Betyg: 8/10

8 Shares
Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter