ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

“Slipknot live är som en orkan som blåser förbi och öronen tjuter rätt bra långt in på natten”

slipknot02live484
Slipknot live är något helt annat än Slipknot hemma i högtalarna. Det visuella är en stor del av upplevelsen och attityden och aggressionen kommer ofta i första hand. Kvällens spelning på Hovet är inget undantag och givetvis smittar detta av sig även upp på läktaren då förväntningarna är höga, jublet stiger högt när introt sparkar igång.

Öppningen med “Sarcastrophe” är brutal och när “The Heretic Anthem” drar igång exploderar Hovet. Redan i tredje låten “My Plague” tappar de dock lite fart och såsmåningom märks det tydligt att det nya materialet funkar ok men att de flesta väntar på de gamla “hitsen” “The devil in I” funkar dock utmärkt med sina vändningar och när “Psychosocial” brakar igång i ett rasande tempo exploderar Hovet åter igen. “The Negative One” passerar dock hyfsat obemärkt förbi och även om både “Eyeless” och “Vermillion” är fantastiska låtar så tappar konsereten tempot en stund. Detta åtgärdas dock snabbt när man river av femlingen “Before I Forget”, “Duality, (Enligt undertecknad kvällens höjdpunkt)”, “Wait And Bleed”, “Spit it Out” och avslutningen “Custer” i ett galet tempo..


När Slipknot åter äntrar scenen leverar de “sic”, People=shit” och avslutar kvällens spelning med ett galet “Surfacing”, just den verkar vara ALLAS favorit, svårt att inte sitta med mungiporna uppe i pannan.

Helhetsintrycket är överlag bra. Showen är snygg, Corey Taylor är en utmärkt frontman och de övriga i bandet gör sina grejer med bravur. Nytillskottet på bas (A Venturella) håller sig mest i bakgrunden och Jay Weinberg på trummor leverar utan större frågetecken. Givetvis är Shawn “The cown” ute och knallar i publiken, och givetvis kör Corey sitt “jump the fuck up”-nummer i “Spit it out”. Inga konstigheter.
Jag stör mig dock lite på Sid Wilson bakom sitt mixerbord, gör han någon nytta? Mycket skutt och dans är det i alla fall.

Slipknot live är som en orkan som blåser förbi och öronen tjuter rätt bra långt in på natten. Tyvärr kan jag dock inte låta bli att fundera över om Slipknot börjar bli ett band där det nya materialet blir gäspningar i väntan på de gamla favoriterna. Jag hoppas inte det, men det kan vara nära.

Band: Slipknot
Turné: Prepare For Hell Tour
Plats: Stockholm Hovet
Datum: 2015-02-11
Publik: (hyfsat välfyllt)
Betyg: 8/10
Bäst:”Duality”
Segast: “The Negative One” (responsen)

Kvällens allsång:” Duality”
Saknades: “Disasterpiece” & “The Blistrer Exists” men smaken är som baken

Setlist:
Sarcastrophe
The Heretic Anthem
My Plague
The Devil in I
Psychosocial
The Negative One
Three Nil
Eyeless
Vermilion
Before I Forget
Duality
Wait and Bleed
Spit It Out
Custer

Encore:
(sic)
People = Shit
Surfacing

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link