ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

TYRANEX – Liverecension från S.H.M.A. Rockklubb, Sandviken 2014-12-06

tyranex-live484
Jag var där när Rockklubben öppnade i Sandviken 2000. Jag var där när Bryggeriet öppnade i Sandviken 2009. Glädjande nog kan jag nu också säga att jag var med när S.H.M.A. (Sandviken Heavy Metal Army) slog upp portarna i Sandvikens gamla ungdomsgård. Nog för att lokalen inte ännu är så spännande men väl anpassad till ändamålet är den definitivt.

Som första band ut under invigningskvällen står Västerås-thrasharna Tyranex. Bandet som så sent som i oktober släppte sin andra platta ”Unable to Tame” visar direkt och med all tydlighet att det kommer bli en svettig kväll. Frontade av Linnea Landstedt på sång och gitarr står kvarteten för en mer än godkänd start. Linneas aggressiva sång för tankarna till den tyska scenen. Gissningsvis heter de båda förebilderna Schmier (Destruction) och Mille Petrozza Kreator). Kvällen till ära är bandet förstärkta av Nino Vukovic (Immaculate) på gitarr. Han må se ut och lufsa runt som Hagrid i Harry Potter men spela kan han. Tillsammans med Linnea bjuds det både en och två gånger på riktigt skicklig fingerakrobatik.


Som helhet är det som sagt var en bra konsert, kort och koncist. Tyvärr känns det dock som om den saknar variation. Det högt skruvade tempot håller i sig mest hela tiden. Men å andra sidan, det kan också vara jag som helt enkelt är för dåligt inlyssnad. Med på listan över band jag ska se igen är de i alla fall definitivt.

Band: Tyranex
Datum: 2014-12-06
Plats: S.H.M.A. Rockklubb, Sandviken
Bäst: Energin
Betyg: 7/10

tyranex-setlist

10 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter