ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

PRETTY MAIDS – Liverecension från Doom Nightclub, Linköping 2014-12-06

PrettyMaids7 LkpgDec14 484

Det är ungefär ett år sen Pretty Maids gästade Linköping för allra första gången, en kväll som vi minns dels av strömavbrottet mitt i “Back To Back”, men också den fantastiska stämningen som bandet och publiken delade och som bidrog till en minnesvärd kväll. Det är en kall decemberkväll och det skulle visa sig bli något av en (nästan) favorit i repris.

Pretty Maids har under senare tid besökt Sverige rätt så frekvent, inte minst på flertalet festivaler i somras. Men det behöver inte betyda att bandet har saktat in, utan snarare tvärtom. De fortsätter att imponera med sin egenskap att leverera oavsett om det är på Sweden Rocks största scen eller på en liten klubb som just Doom i Linköping denna kväll.


Anledningen till att denna kväll inte bli riktigt lika minnesvärd som förra gången är egentligen flera. Publiken är mindre, stelare och verkar inte riktigt komma igång förrän spelningen lider mot sitt slut, något som tyvärr även smittar av sig på bandet. Startsträckan är längre än vanligt och Ronnie Atkins kämpar att få igång publiken.

När “Yellow Rain” har avslutats så är bandet igång på allvar och resten av spelningen är hårdrock av yttersta klass. 80tals klassiker som “Eye Of The Storm” och “Rodeo” blandas friskt med nyare “I See Ghosts” och “Nuclear Boomerang”. Att bandet även väljer att damma av den gamla Gasolin-klassikern: ”Det Bedste Til Mig Og Mine Venner” är något som både undertecknad och framför allt den äldre delen av publiken jublar lite extra för!
PrettyMaids3 LkpgDec14 200

Betyg: 7/10

Bäst: Back To Back är alltid bäst

Sämst: Tyvärr gör publikens svala deltagande att spelningens första halvtimme känns lite stel.

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter