ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

NAGLFAR – Mörkaste Småland 2014-09-27

naglfar-rasmus-lundin484

Redan vid inledande Pale Horse och The Darkest Road förstår jag att jag går en magisk kväll till mötes på Metropol i Hultsfred. Endast ett fåtal blåa spotlights gör Naglfar tillkänna i den nedsläckta lokalen, och under ovannämnda alster kan inte ens fotograferna i fotodiket stå stilla när de svängiga black metal-tonerna dånar ut ur högtalarna. Följande Odium Generis Human går inte av för hackor heller.

Naglfar bjuder på en tajt och nästintill fläckfri spelning utan större överraskningar, som det professionella livebandet de är. Det glädjer mig att de melodiska gitarrslingorna inte försvinner under de snabba trumkompen. Och trots att merparten av låtarna är vanliga inslag i livesammanhang framförs de med stor entusiasm, med undantag från trötta Bring out your dead som jag anser kan strykas från låtlistan.


Att de endast har 45 minuter till förfogande är skandalöst (enligt detta inbitna Naglfar-fan). Men i ärlighetens namn tror jag inte att Kristoffer Olivius stämband hade klarat mer speltid. Stundtals spricker rösten och han låter som Disturbeds ylande frontman David Draiman. Men Olivius, med besatthet i blicken, räddar situationen med att visa desto mer vrede och scennärvaro.

Därmed blir kvällen i den mörka, småländska skogen tillsammans med Umeås death- och black metal-hybrid som förväntad: fullkomligt magisk.

Band: Naglfar
Betyg: 7/10
Bäst: Pale Horse
Sämst: Att spelningen varade i ynka 45 minuter.

 

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter