ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ACCEPT – Liverecension från Konsert och Kongress, Linköping 2014-09-20

58 Shares

 Accept-linkoping-effietrikili-484

Tysklands metalstolthet nummer ett, ACCEPT, behöver knappast någon närmare presentation för Rocknytts läsare. Det är svårt att bli mer klassiska än de, men det är också en bedrift att lyfta sig ur nostalgi-träsket och leverera med en kvalité som ACCEPT gör.

Kvällen är till ära slutsåld och publiken är riktigt taggad (vilket kan bero på det kopiösa alkoholintaget, men det tillhör ju). Konserten sparkar igång med singeln från nya skivan ”Blind Rage”, nämligen ”Stampede” och bandet är precis som publiken riktigt taggade och tempot är satt högt från första början. Setlistan innehåller mest låtar från de tre senaste skivorna med nya sångaren Mark Tornillo, och det är också det som gör att konserten känns ganska långdragen i och med att de flesta av de nya låtar som luftas är grandiosa 7 minutersepos, något som tyvärr gör att det känns som att låtarna flyter in i varandra. Därför är det en behövlig frisk fläkt när de gamla kanonlåtarna ”Losers And Winners”, ”London Leatherboys och ”Ahead Of The Pack” spelas.


Bäst är dock ACCEPT i klassikerna, och när ”Metal Heart” inleder extranummerna så lyfter konserten äntligen till den nivå den borde varit på hela kvällen.

Betyg: 7/10

Bäst: ”Metal Heart”

Sämst: Lite mer variation i setlisten skulle vara på sin plats.

Setlist:
Stampede
Stalingrad
Hellfire
200 Years
Losers
London Leatherboys
Starlight
Dying Breed
Final Journey
Shadow Soldier
Ashes
Restless and Wild
Ahead Of The Pack
No Shelter
Princess Of The Dawn
Dark Side
Pandemic
Fast As A Shark
Metal Heart
Teutonic Terror
Balls To The Wall

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link