ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Seventh Crystal – Valand, Göteborg, 2023-09-16

Göteborgsbördiga Seventh Crystal är ett melodiöst hårdrocksband med musikalisk kompetens utöver det vanliga. Med tonvikten lagd på dramatik, melankoliska melodier och en stämning som ofta finns i filmmusik, har man lyckats karva sin egen nisch och hitta en månghövdad skara fans i en översvämmad genre.

Att bandet ännu inte spelat så mycket live tillsammans märks inte nämnvärt i ”Wonderland”, titelspåret från bandets halvårsgamla andra fullängdare. Varken nerver eller brist på gemensam musikalisk rutin går att skönja i bandets framträdande, utan det är bara framåt och uppåt som gäller därefter.

Ljudet är genomgående dynamiskt och bra. Kristian Fyhrs kristallklara tenor, Anton Roos svängigt tunga trumspel med Olof Gadds smakfulla bastoner är precis den kombination av solid grund och glittrande topp som keyboardisten Johan Älvsång och gitarristerna Emil Dornerus och Gustav Linde behöver för att kunna leverera musikaliska passager som både hänför och berör.

”So Beautiful” för oss tillbaka till starten, då det var den låten som ledde till kontrakt med bolagsjätten Frontiers. Vackert melodiska ”Time To Let It Go”, ”Million Times” och ”Say What You Need To Say” blir självklara höjdpunkter i bandets korta set, som innan det är till ända också inkluderar nya singeln ”Silence”. Ett medryckande uptemponummer med slagkraftig refräng som bådar gott inför den kommande EP’n som släpps i november.

Med fler spelningar under bältet kommer bandet få förutsättningar att utveckla sin scenshow ytterligare och varje individuell bandmedlem kommer bli än tydligare i sin respektive scenpersonlighet. Jag hoppas på fler spelningar inom den närmaste framtiden så fler får möjlighet att upptäcka ett av de mest intressanta melodiösa hårdrocksbanden som Sverige har att erbjuda just nu.

Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER