ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Slade – Skogsröjet 2023-08-05

Det är onekligen lite svårt att yvas över när gamla klassiska sjuttiotalsband åker runt på turné med bara en originalartist. Sweet med Andy Scott fick ställa in på grund av covid, men Slade var på plats och efter att trummisen Don Powell lämnade i samband med pandemin så står Dave Hill ensam kvar. Personligen minns jag Slades spelning på Sweden Rock för ett antal år sedan, och hur förvånad jag blev över att det var så kul att se bandet och hur bra det var. Är inte helt säker på om det var 2012 eller 2018, men oavsett vilket år det var kändes det tveksamt att man skulle få uppleva något liknande på Skogsröjet. 

Min absoluta favoritplatta med Slade släpptes 1977 och det var efter att man misslyckats slå igenom i USA och man fick kalla handen av hemmafansen till Whatever Happened to Slade, som är den överlägset tyngsta plattan gruppen någonsin har gjort. Mitt hopp om att få höra ett enda spår från den skivan var i princip noll, och det blev istället en kavalkad av felstavade hits som alla hade förväntat sig. Nu ska man inte racka ner på band som bjuder publiken på det man vill ha, men visst så hade det varit kul att höra någon av de lite tyngre låtarna som bandet faktiskt har gjort. 


Hur som haver, ut på scenen kliver Dave Hill som ser ut att vara högst en och en halvmeter lång. Med en lagom rolig hatt och glittriga skor, charmar han publiken med att svassa med rumpan och bränna av sylvassa solon. Förutom Hill är bandets stora tillgång John Berry som spelar bas samt fiol och sjunger. Berry är en helt okej ersättare till Jim Lea. Dock är jag inte speciellt förtjust i Russell Keefe som delar sången med Berry men inte fullt så bra. Publiken verkar dock inte bry sig speciellt mycket utan allsången spred sig över hela Rejmyreslätten och då framför allt till My Oh My. 

Det är onekligen häftigt att se Dave Hill rocka loss på scenen i en ålder av sjuttiosju år (vilket kanske inte ens är speciellt hög ålder för en musiker numera) och man gör det kompetent och bra. Trots all nostalgi så har jag svårt att få betyget att lyfta till några högre höjder och tackar för uppvisningen samt hoppas på att Slade mot alla odds skulle göra en sista comebackspelning med samtliga originalmedlemmar. 

Annons:

Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT