ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Hexed – Skogsröjet 2023-08-04

HEPP, HEPP, HEXED! Det är nästan som förhäxat när Hexed ska upp på en scen. Den här fredagen var inte den trettonde men teknikstrul gjorde att bandet inte kunde dra igång på utsatt tid och än mindre fick man tid att soundchecka. Första låten blev Prophecy och det med den udda ljudbilden av trummor, bas och sång. Jag pilade över till ljudteknikerna och frågade vad man hade gjort av gitarrerna men man menade på att det var bara soundcheck och det skulle bli bättre sen. 

Uppsalabaserade Hexed har släppt två album och spelat på de flesta festivaler i Sverige, och håller på att bli ett etablerat namn. Det är lätt att förstå att fler och fler upptäcker bandet. Hexed är kanske inte direkt nyskapande men fyller idag ett behov då liknande band har fallit ifrån eller helt enkelt inte längre presterar ett intressant material. Hela bandet består av skickliga musiker men det vore svårt att förneka att Hexed absolut största tillgång är sångerskan Tina Gunnarsson. Det finns en hel del sångerskor i samma genre som kan prestera i studion men inte riktigt fixar att sjunga det live. Där spöar Tina det mesta och gör att bandet sticker ut lite extra. Hexed har också pyntat upp riktigt snyggt på scen, och även sådant är viktigt för helhetsintrycket. 


Den äkta maken Stellan får spela andra fiolen med sin growlsång och gitarrspel vilket han gör med stor förtjänst. Grabbarna Daniel, David och Stellan har en bra dynamik på scenen även om jag gärna hade sett några glädjeskutt ibland för att vara på säkra sidan att man inte fastnat i scengolvet. Nu får Tina slita mest där och gör det med stor förtjänst även om den höga scenkanten kan avskräcka vem som helst för att komma allt för nära. Skulle någon artist ramla ner så får man hoppas på att fallet dämpas av någon fotograf i diket. 

Merparten av framträdandet består av bandets senaste album Pagans Rising och med ett fåtal bidrag från debuten Netherworld. För mig som har sett bandet ett antal gånger väntar man ivrigt på att sätta tänderna i något nytt men för er som fortfarande inte har upptäckt Hexed så räcker det en bra bit. Själv stormyser jag åt låtar som Resurrection, Repentance och Blasphemy. I slutet får Stellan nästan handgripligen slåss om att få genomföra hela konserten då förseningen nästan tvingar bandet att kliva av scenen innan man hunnit spela alla låtarna. Festivaler kan vara en vansklig företeelse och ibland blir vi i publiken snuvade på en eller annan godbit. Den här gången så hann Hexed in i mål och vann matchen i matchen mot ljudteknikerna. 

Annons:

Betyg: 4/5 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT