ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

STEEL PANTHER – Wacken Open Air – 2014-07-31

steel-panther01-foto-millan-gradin-rocknytt484
Jag behöver knappast presentera Steel Panther vid det här laget – Alla är vi på något sätt bekanta med de amerikanska pantrarna och antingen älskar man dem eller så hatar man dem. Om det sistnämnda alternativet gäller för just Dig så föreslår jag att du drar musen mot krysset längst upp till höger, för det finns inget i Steel Panthers show från Wacken som kommer få någon att ändra sin åsikt. Det är precis lika barnförbjudet, vulgärt och humoristiskt som det ska vara.

Bandet öppnar med “Pussywhipped” från senaste albumet All You Can Eat. I en setlist som domineras av låtar från “Feel The Steel” och “Balls Out” så blir den tillsammans med singlarna “Party Like Tomorrow Is The End Of The World” och “Gloryhole” de enda låtarna från Steel Panthers fjärde album som överlever spelningen.


Spelningen bjuder egentligen inte på något utöver det vanliga men när jag hör 30 000 skrika ikapp till “Asian Hooker” och stämma in i allsång till “Community Property” så kan jag inte göra annat än att le. Varje gång jag vänder mig om ser jag dessutom alltid en ny tjej slänga fram sina bröst – Det hade varit kul att se statistik på antalet bröst kameramannen lyckades hitta under den här dryga timmen som bandet spelar.

Michael Starr verkar vara på ovanligt bra humör, Satchel skämtar friskt med publiken och har till och med lärt sig en och annan fras på tyska (Mindre imponerade är det kanske när det är “Visa brösten” han ropar), dessutom så har Lexxi inte glömt att ta med sig spegeln denna gången heller. Om man för en liten stund skulle glömma att det hela är ett spel så är det värt att notera att samtliga i bandet är extremt duktiga musiker, det i kombination med deras image gör det hela lite roligare och lite bättre att se på. Speciellt en solig dag på Wacken Open Air.

Inför avslutande “Party All Day” så uppmanar Michael Starr brudarna i publiken att ta sig upp på scen och det blir fest, hångel och allsång. Kan tyckas rätt bisarrt, men i det här fallet är det fullkomligt normalt. Hårdrocksvärlden hade inte varit lika färgglad utan Steel Panther.

Band: Steel Panther
Plats: Wacken Open Air
Datum: 2014-07-31
Betyg: 8/10
Bäst: Publikstämningen är oslagbar.
Sämst: Jag hade velat höra “Stripper Girl”.

Text: Una Aleksic
Foto: Millan Gradin

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter