ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

FIVE FINGER DEATH PUNCH – Wacken Open Air – 2014-08-01

five-finger-death-punch-band484
Publiken framför True Metal Stage trängs och svettas rätt bra innan Five Finger Death Punch går på scenen, de öppnar med “Under And Over It” och förutom ett öronbedövande jubel så träffas samtliga i publiken av en adrenalinkick utan dess like. Ivan Moody har en karisma och ett sätt som kan fånga vilken publik som helst, men den behöver han inte ens använda sig av. Wacken är med redan från början.

Redan som fjärde låt, efter “Burn It Down” och “Hard To See”, så är det “Lift Me Up”s tur, den första singeln från The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Vol. 1. Jag blir lite förvånad över att man man väljer att köra den så tidigt, men ack så bra det är. jDet bjuds på en blandad setlist med låtar från bandet samtliga album inklusive covern “Bad Company” och LL Cool Js “Mama Said Knock You Out”.


Det var bandets utstrålning, glädje och kontakt med publiken som fick mig att fastna för dem efter Sweden Rock 2013 och även om adrenalinet strålar ut i armar och ben så känns det ibland lite för enformigt.

Vad som fascinerar mig mest är hur Ivan Moody lyckas förmedla så mycket känsla i sitt framträdande. Både glädje och sorg, det sistnämnda märks framför allt i “Coming Down” och “Remember Everything”. Det är nästan så att det rinner en tår längs min kind.

Det hela avslutas med “The Bleeding” från debutalbumet The Way Of The Fist och ännu en gång går jag nöjd från en Five Finger Death Punch spelning. Om jag får som jag vill är det inte sista gången jag ser bandet live.

Band: Five Finger Death Punch
Plats: Wacken Open Air
Datum: 2014-08-01
Betyg: 7/10
Bäst: “Coming Down”
Sämst: Stundtals lite för enformigt.

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter