ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Thundermother – Skogsröjet 2023-08-04

Senaste året för Thundermother har verkligen kantats av både höga toppar och djupa dalar. Från att ha kommit hem från det största bandet har gjort i en turné tillsammans med Scorpions, från utsålda arenor i USA till att tre av fyra bandmedlemmar hoppar av är en omställning som kan te sig övermäktig även för de största och mest rutinerade av band. Men skam den som ger sig. Istället för att deppa ihop har den eviga bandledaren Filippa Nässil skruvat upp tempot. Med en ny lineup har Thundermother spenderat sommaren 2023 med att turnera hårdare än någonsin, och spelningen på Skogsröjet är bandets nästa sista festivalspelning.

Och det intensiva turnerandet är något som verkligen märks, för det är svårt att beskriva inledande ”Loud and Free” på Skogsröjet som något annat än en rock n roll ångvält som sätter nivån högt från första stund. Thundermothers nya lineup har trots sin korta existens blivit ett väloljat maskineri, och låtar som ”Heat Wave”, ”I Don’t Know You” och kvällens bästa låt ”Dog From Hell” görs i versioner som lyfter låtarna över studioversionerna, precis som det ska vara. Det är framförallt i de två sistnämnda låtarna, när Thundermother tar klivet ifrån de mest uppenbara AC/DC referenserna som de är som allra bäst.  Det är faktiskt svårt att dra sig till minnes att de rent scenspråkmässigt någonsin varit bättre live, åtminstone när undertecknad har sett dem. Mycket tack vare sångerskan Linnea Vikströms självklara scennärvaro, men också på grund av att samspelet medlemmarna funkar riktigt bra, byggt lika mycket på proffsighet som genuin spelglädje.

Precis som nämnt i inledningen så har våren och sommaren för Thundermother kantats av såväl karriärhöjdpunkter och kontroverser. Snacket på sociala medier har kantats av jämförelser mellan den gamla och den nya konstellationen av bandet. Men oavsett vad man än tycker om bandets medlemsbyten så går det inte att sticka under stolen att Thundermother anno 2023, och framförallt under Skogsröjet i avslutande ”Shoot To Kill” och ”Driving In Style”, är en hårdrocksmocka värdig de stora scenerna.

Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER