ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

TÝR – Sabaton Open Air 2014-08-16

tyr-thord-pettersson-rocknytt484
Har man fördomar så slår man bort detta band med orden att man kan inte spela hårdrock om man kommer från Färöarna. Har man inga fördomar som undertecknad och tusentals andra hårdrockare så tycker man i stället att detta är skithäftigt och hänger med i deras blandning av Viking Metal/Heavy Metal och Folkrock. För det är sannerligen fyra stycken fantastiskt bra musiker som intar den stora scenen under lördagen på årets Sabaton Open Air.

Att redan som andra låt bränna av den fantastiska “Hold The Heathen Hammer High” gör att publiken kommer i precis den stämning bandet vill. Jag står bara med ett stort leende från början till slut och jag tror ingen går oberörd från Tyrs spelning. Körerna och stämsången är bland det bästa jag hört någonsin i livesammanhang och det är ett betyg gott som något. Humor finns det också när basisten Gunnar H. Thomsen står på sidan och sångaren Heri Joensen påannonserar nästa låt. Det slutar med att Heri avbryter och börjar prata om valar och Gunnar kontrar då genom att fråga om Heri tycker att han ser ut som en val. Dessa små detaljer som görs med glimten i ögat höjer alltid min upplevelse ett snäpp.


Týr är en av de största överraskningar jag tagit del av under min tid som aktiv festivalbesökare och en repris önskar jag redan nu.

Band: Týr
Plats: Sabaton Open Air Falun
Datum: 2014-08-16
Betyg: 9/10
Bäst: “Hold The Heathen Hammer High” är sjukt bra
Sämst: Ingenting

Text: Johan Hagberg
Foto: Thord Pettersson

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter