ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

MORGANA LEFAY – Sabaton Open Air 2014-08-16

morgana-lefay-thord-pettersson-rocknytt484

Jag var lite osäker på var MORGANA LEFAY stod rent “formmässigt”. De har ju inte direkt befunnit sig i rampljuset under de senaste åren. Tvivlen försvann omgående, då det var ett riktigt bra och hungrigt framförande som dessa hälsingar bjöd på i Falun. Så bra att det faktiskt kunde ha räckt till att vara den bästa spelningen på festivalen, om de valt att spela fler låtar från de äldsta skivorna det vill säga. De två senaste plattorna är förvisso bra, men “Knowing Just as I” och “The Secreet Doctorine” smäller faktiskt mycket högre 365 dagar om året.

Jag ska för tydlighetens skull inflika att de inte körde en enda låt från “Aberrations Of Mind”, men väl 3st från “Grand Materia” Att de sedan valde att spela “Rooms Of Sleep” , som är en av de låtar jag gillar minst på “The Secret Doctorine” förstärkte inte helhetsintrycket. Dessutom hade det varit kul att få höra “Dragons Lair”(från Maleficium), som jag får räkna till en av mina absoluta favoritlåtar alla kategorier.


Charles Rytkönen sjunger som vanligt fenomenalt och det verkar vara inbyggt i hans ryggmärg att stå på scen och sola sig i rampljuset. Ett rampljus som jag hoppas bandet kommer att befinna sig i mycket mera nu i fortsättningen, för bandet har en given plats på Sveriges metalkarta och de visade att de fortfarande kan!

Band. Morgana Lefay
Spelplats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2014-08-16
Speltid: 45min
Betyg: 7/10
Bäst: De fvå första och de sista två låtarna, de är verkligen fenomenala!
Sämst: Lite för många “nya” låtar, även om “Hollow” är superb!

Setlist:
The Source Of Pain
Master Of Masquerade
Rooms Of Sleep
Another Dawn
Hollow
Angels Deceit
I Roam
In The Court Of The Crimsom King
Maleficium

Text och foto: Thord Pettersson

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter