ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

GRAND MAGUS – Sabaton Open Air 2014-08-15

0 Shares

grand-magus-thord-pettersson-rocknytt484
Sabaton Open Air är en förtjusande liten festival som hittat sin nisch. Årets festival bjöd på band som Masterplan, Rhapsody Of Fire, Amorphis, Tyr, Morgana Lefay, Testament, Sabaton mfl mfl. Ett annat av banden var svenska Grand Magus. Bandet gjorde sin första spelning på denna festival och jag såg min första spelning med bandet. Det som slog mig tidigt var att Grand Magus fick fram både tyngd blandat med bra riff på endast tre man. Jag är en man som tycker om riff och jag står och njuter i fulla drag när bandet på soundchecket spelar introt till Black Sabbaths “Children Of The Grave”.

Nu lyckas bandet tyvärr inte hålla den standarden genom sin spelning, men dom visar var skåpet ska stå i låtar som “Iron Will” och Steel Versus Steel”. Stabilt är ett ord som ofta återkommer in mina tankar när jag ser bandet och det är varken mer eller mindre. Bandet går upp på scen och kör sin grej och de gör det bra. Lite mer utstrålning hade lyft det hela ett snäpp, men sångaren Janne “JB” Christoffersson såg mest ut som en liten blyg pojke som lät sin gitarr tala istället.


Som helhet så gör Grand Magus en bra spelning på 2014 års Sabaton Open Air även om jag kanske hade velat höra låtar som “Black Sails” eller något från plattan “The Hunt”.

I stället blev det en stabil spelning som gav mig mersmak att fördjupa mig ytterligare i Grand Magus. Och hade de valt att spela “Children Of The Grave” i setet också så hade betyget höjts ett snäpp.

Var: Sabaton Open Air
När: 2014-08-15
Betyg: 5/10

Setlist:
1. I, The Jury
2. Like The Oar Strikes The Water
3. On Hoovs Of Gold
4. Ravens Guide Our Way
5. Iron Will
6. Steel Versus Steel
7. Triumph And Power
8. Hammer Of The North

Text: Johan Hagberg
Foto: Thord Pettersson

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link