ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

DEALS DEATH – Sabaton Open Air 2014-08-15

Deals Death 3
Det var länge sedan jag var så nervös inför en spelning som jag är denna fredagseftermiddag. Att se ett band man uppskattar väldigt mycket live för första gången kan vara riktigt jobbigt – kommer de ens att komma i närheten av att kunna motsvara mina förväntningar? Blir jag besviken? Glad? Har de valt rätt setlist? Hur är det med publikkontakten? Och – håller regnet uppehåll eller kommer det att börja falla igen? Tankarna snurrar.

När inledningen i form av ”Point Zero Solution” (som faktiskt kan vara en av världens bästa låtar) drar igång och bandet tar plats på scen, då kan jag äntligen slappna av lite inombords och tänka att det här börjar bra. Tills jag inser att Olle Ekman inte har något ljud i sin mikrofon. Hjälp. Han hanterar det dock professionellt och när första versen påbörjas är allt på banan.


De ger intryck av att vara en oerhört väl sammansvetsad enhet som med kraft, energi och enorm scennärvaro får oss att glömma bort att det en bit in i spelningen verkligen börjar tokregna. Ingen bryr sig om någonting annat än musiken, alla bara ger sig hän och klappar och njuter. De flesta låtarna är hämtade från senaste albumet ”Point Zero Solution” vilket gör att setlisten är ypperlig.

Olle Ekman är en grym frontman och det syns på hela gänget att de har kul ihop och trivs på scenen. Och att alla kan ta plats. Det är dessutom så oerhört vackert att se hur ödmjukheten lyser igenom hos dem och hur mycket de uppskattar publiken. Bara en sån sak som att gitarristen Erik Jacobson med jämna mellanrum klappar sig på hjärtat och man riktigt känner hur tacksamheten och kärleken flödar ut. Så nej, trots extremt högt ställda förväntningar är jag inte besviken. Fast jag vet att de KAN ännu bättre.

Betyg: 8/10
Bäst: Passionen, ödmjukheten, kärleken. Och ”Point Zero Solution”.
Sämst: För kort och för tidig speltid. Och regnet.

Foto: Jane Cedenberger – Rocknytt.net

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link