ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

BLACK STAR RIDERS – Skogsröjet 2014-08-02

BlackStarRiders13-skogsrojet14-484
Lördagskvällen på Skogsröjet är verkligen fullspäckad med bra band och man får springa mellan scenerna för att hinna med allt. Efter att DREGEN har gjort en imponerande spelning på den lilla scenen så är det dags för BLACK STAR RIDERS att inta den stora scenen. 

BLACK STAR RIDERS är fortsättningen på det THIN LIZZY som fanns för ett par år sen, med långtida gitarristen Scott Gorham i spetsen. När bandet ville göra nytt, eget material, så bytte bandet namn utav respekt till Phil Lynott och hans arv. Dock så är Lizzyspöket stort över bandet och setlisten innehåller många gamla klassiker.


Nåja, vidare till spelningen. Det är ett tänt BSR som ställer sig på Skogsröjets scen och det är bra ös från första början. Låtlistan blandas friskt med gamla låtar som nämnt, men också en hel del från den faktiskt riktigt bra debuten  “All Hell Breaks Loose”. Dock så är det klassikerna som väger tyngst denna afton, men det är ganska självklart när THIN LIZZY-skatten är så fantastiskt bra. För vem kan egentligen motstå att spela luftgitarr till “Cowboy Song” eller “Emerald”? Kort och gott en bra spelning med mycket energi, och en bra setlist. Alla Lizzyfans borde se BSR, de kommer inte bli besvikna!

Betyg: 7/10
Bäst: “Cowboy Song” gitarrsolona är helt magiska
Sämst: Den dåliga publikuppslutningen

Foto: Effie Trikili – Rocknytt.net

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter