LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Foto: Effie Trikili
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Hot Breath – Sweden Rock Festival 2023-06-09

En sak som alltid varit en av de bästa sakerna med Sweden Rock är att det alltid finns möjlighet att upptäcka mindre band som man aldrig har sett förut, och allt som oftast brukar det leda till positiva överraskningar. Det är ändå något speciellt att bevittna unga hungriga band i början av karriären, som nästan alltid brukar vara taggade till tusen över att få chansen att spela på en festival med så mycket prestige som Sweden Rock Festival. 

Ett band som definitivt tillhör denna kategori är Hot Breath. Med inledande ”Feelin’ Bout This” visar göteborgarna framfötterna direkt, och deras svängiga och fartfyllda 70-tals rock fullkomligt dryper av attityd. Sångerskan Jennifer Israelsson har en riktigt bra röst och övriga medlemmar, där framförallt gitarristen Karl Ekfelt lyser extra denna kväll, besitter ett stort mått av coolhet. Det kombinerat med det snortajta riffandet får låtar som ”Magnetic”, ”Keep on Calling” och ”Maniac” att bli till ett rock n roll käftsmäll som träffar den växande och entusiastiska publiken rakt i solar plexus.

Det enda som ligger bandet i fatet är att många av deras låtar har en liknande uppbyggnad med samma dynamiska upplägg, vilket leder till att det i vissa fall känns som att de flyter in i varandra och bli svåra att särskilja. Det är egentligen det enda bandet behöver jobba på, för när det kommer till scennärvaro, attityd och det musikaliska samspelet finns det ingenting att klaga på. Avslutningen med ”Bad Feelin’” (där melodin nästan är farligt lik Roxettes ”The Look”) och ”Got It All”, där dessutom Deuce med Kiss inkorporeras i slutet på ett riktigt snyggt sätt, visar att bandet har en låtskrivartalang, och fortsätter de i samma stil besitter bandet verkligen alla komponenter för att lyckas stort!

Betyg: 3.5/5
Bäst: Bad Feelin’ och “Got it All”

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER