ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

MEAN STREAK – Rock In Lisch 2014-07-19

mean-streak-ril484
Allt eftersom den varma eftermiddagssolen börjar sjunka över Rock In Lisch, så blir både skuggorna och speltiderna längre. Publiken har tidigare under eftermiddagen halvdåsat i skuggan under träden, men nu när temperaturen sjunker några grader börjar folk långsamt vakna till. Under dessa gynnsamma förhållanden är det dags för Mean Streak att inta scenen.

Mean Streak spelar heavy metal av den äldre skolan. Deras musik är kanske inte inte det mest originella man har hört, men det är medryckande och refrängerna är starka. Med tre plattor i ryggen så har Mean Streak ett hyfsat stort låtbibliotek att frossa ur, men kvällens setlist innehåller till övervägande del låtar från deras senaste album. Detta ser jag absolut inte som något negativt, eftersom det är det albumet som jag har lyssnat på mest och som jag därmed även kan bäst. Det är högt tempo från början till slut, och låtarna varvas med korta skämtsamma mellansnack. 13 låtar hinns med innan timmen är slut, och jag tror varken bandet eller publiken har tråkigt en enda stund. Det enda jag möjligtvis saknar skulle vara lite mer rörlighet på scen, och ännu mer publikkontakt. Däremot blir det plus i kanten för att hela bandet radar upp för att buga och tacka publiken efter spelningen. Det är långt ifrån alla artister som gör det, trots att det uppskattas av publiken.


Mot slutet av spelningen plockar sångaren Andy La Guerin upp en pytteliten vattenpistol från golvet och utbrister: -Det är så varmt, så det är väl ingen som klagar på det här.. liksom, samtidigt som han sprutar ut små oförargliga vattenstrålar över publiken närmast scenen. Splutt, splutt! Mina tankar far till Ozzy och hans skumkanon, och jag kan inte låta bli att småle.

Setlist:
01. Whom The Gods Love Die Young
02. Let Love Rain
03. Thunderbolt
04. The Seventh Sign
05. Trial By Fire
06. Sin City Lights
07. Declaration Of War
08. Bad Blood
09. Rock City
10. Shine On
11. We Are One
12. In For The Kill
13. Metal Slave

Plats: Rock In Lisch, Lidköping
Speltid: 60 minuter
Betyg: 7/10

Text: Pernilla Swartz Olsson

{youtube}jdkyaVV10Wg{/youtube}

62 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter