ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

SAFFIRE – Rock In Lisch 2014-07-19

saffire-ril484
Vi var inte överdrivet många som bevistade förfesten på fredagen där Saffire gjorde sitt fantastiska akustiska gig. Vi som var där och faktiskt fattade vad vi fick uppleva är idag en smula bättre och lyckligare människor. Att få höra “The Betrayer’s Fate” och “She Remains A Mystery” i den avskalade tappningen slår det mesta.

Nåväl, över till lördag klockan 18.25 som faktiskt blev 18.33 innan Saffire gick på. Man öppnar med den till en början doomiga “Paralyzed” och in kommer sångaren Tobias Jansson och fullständigt äger scenen och den något tilltagande publiken. Detta grepp släpper han aldrig, inte ens i mikrofonstrulet i början av “The Betrayer’s Fate” (vad hände?), snyggt räddat iallafall! Scenkarisma deluxe!

Saffire är ett band med högst kompetenta musiker. Dessa brukar oftast bli en jävligt tråkig historia live men så är inte fallet med Saffire här och nu. Man har förstått vikten av att röra sig på scen, d.v.s. underhålla, och det är verkligen något man gör nu när det bjuds en scen värd namnet. Man har en gitarrist i Victor Olsson som live låter som på platta, ingen onödig gitarronani där och det är högst hedervärt. Som en sucker för orglar så kan jag inte att utelämna Dino Zuzic. Herrejisses vilken herre han är över sitt instrument! Jag hade förmånen att samtala med en del musiker från de “större” banden och alla var de hänförda över Anton Roos trumspel. Jag är det inte, jag har hört honom spela förut och han är inget annat än överjävligt bra och tillsammans med Magnus Carlssons bas så utgör de en solid ryggrad i detta progmetalband! Märk väl att allt detta gör de live en tidig julikväll i Lidköping, lätt som en plätt för att de kan.
Folks, detta är bara början för detta band.

Saffre, ni ägde Stadsträdgården i Lidköping så hårt att inte ens huvudakten fick lukta på de i övrigt vackra blomstrena. You made magic happen!

(På tal om scenen så är det på sin plats att nämna ljudet. Jag har aldrig någonsin hört ett bättre liveljud och, ja, jag har hört mycket. Detta gäller samtliga gig och band på R.I.L….Kudos!)

Setlist:
01. Paralyzed
02. Magnolia
03. End Of The World
04. The Betrayer’s Fate
05. A Symphony Unheard
06. Stormy Waters
07. Freedom Call
08. Kingdom Of The Blind
09. Say Goodbye

Plats: Rock In Lisch, Lidköping
Speltid: 60 (52) minuter
Betyg: 9/10

Text: Kenneth Gustafsson

{youtube}rBJj7CC7W_U{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER