ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

CORRODED – Rock In Lisch 2014-07-19

corroded-ril484
Corroded bjuder Lidköping på tung rock – och besökarna på Rock In Lisch blev knappast besvikna då bandet levererade en riktigt bra spelning. Corroded är ett band som kan konststycket att bjuda på tunga riff samtidigt som fokus ligger på melodierna, vilket har gjort att jag fastnat för just detta band. Dock är detta första gången jag ser dem live, och visst levde de upp till mina förväntningar.

Bandet inleder med den något thrashiga låten ”Let Them Hate As Long As They Fear” och ”More Than You Can Chew”. Publiken är inte riktigt med på noterna och bandets frontman frågar om det är de dövas riksförbund som lyssnar. Men bandet verkar trivas på scenen som om de befann sig i sitt egna vardagsrum, och framför allt har de riktigt kul tillsammans när de uppmanar publiken till allsång. Och visst lyckas de få igång publiken – och detta med råge. Framför allt under låten ”6 Ft Of Anger” då publiken hytter med sina nävar i luften i takt med musiken.

Låtlistan dem framförde var riktigt bra. Den innehöll de låtar som både undertecknad recensent och publiken ville höra – nämligen låtar som ”Age Of Rage” och ”Time And Again”. Men något som blev lite av en besvikelse var att vi inte fick höra balladen ”Bleed”, en riktigt bra låt som jag anser att bandet hade kunnat väva in bland alla dessa tyngre låtar.

Jens Westin är en riktigt bra frontman och hade riktigt kul på scenen tillsammans med övriga bandmedlemmar, vilket också smittade av sig på publiken. Visserligen kom han av sig med texten en gång, men det förlåter jag honom för. Slutbetyget landar på en stabil åtta.

Betyg: 8/10
Plats: Rock In Lisch
Datum: 2014-07-19

Text: Tobias Andersson

Setlist:

01. Let Them Hate As Long As They Fear
02. More Than You Can Chew
03. Inside You
04. Age Of Rage
05. I Am Your Saviour
06. Believe In Me
07. Dust
08. I Am The God
09. The Scars, The Wounds
10. 6 Ft Of Anger
11. Time And Again

Extranummer:

12. Plant A Fist In My Face

{youtube}l9OskBeGCJs{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER