ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

EGONAUT – Rock In Lisch 2014-07-19

egonaut-ril484
Klockan är 15.20 och solen obarmhärtig denna lördagseftermiddag när skäggen från Borås intar scenen. Intar känns väl som rätt ord att använda för det är ett mangel utan dess like och utan pardon från start till mål och de i publiken som ännu inte vaknat till satte förmodligen picknickkaffet eller återställarbärsen i halsen.

Visst finns det skönhetsfläckar att hitta i denna spelningen men dessa går ofta hand i hand med band som har spelglädjen och älskar det de gör och, tro mig, perfektionism är gravt överskattat! Man bryr sig inte nämnvärt om sekundförseningen till micken efter sångaren/gitarristen Fredrik Jordanius utflykt till flanken för den har gjorts av en ren jäkla rock ‘n’ roll-passion. Man bryr sig inte över att bassisten Mikael Bielinski i slutet tappar lite på grund av ren utmattning, en utmattning som enbart beror på den där passionen som får honom att jobba över hela scenen konstant. Man bryr sig dock en del om Dennis Zielinskis orgel. Hur mycket stryk ska den tåla? Kommer den att krascha i scengolvet? Förutom salig John Lord så vet jag ingen som jobbar så brutalt med orgeln, en fröjd att se. Man förundras lite över trummisen Markus Johansson och hans frenesi. Hur orkar han?

Jag lämnar giget med ett nöjt leende och lätt uppvärmda gubbhöfter (går ju omöjligen att stå still till detta) efter överkörningen “Careless Awareless” och den smärtsamma “The Hurt”. Tack för energin, Egonaut!

Setlist:
01. Crawl
02. Awake
03. The Fight
04. The Crossing
05. Quicksand
06. Careless Awareless
07. The Hurt

Plats: Rock In Lisch, Lidköping
Speltid: 40 minuter
Betyg: 8/10

Text: Kenneth Gustafsson

{youtube}VvMJk2aehvc{/youtube}
{youtube}My7b6CIz9RI{/youtube}
{youtube}khd47vmCgtg{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER