ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

DREGEN – Putte i Parken 2014-07-05

dregen-christian-larsson-rocknytt
Senast jag såg Dregen live var så mycket som fem år sedan – då han spelade i Backyard Babies – det var strax innan bandet bestämde sig för att ta en paus. Dregens soloplatta tillhör enligt mig en av förra årets bättre plattor, så det var med stor förväntan jag inväntade honom och hans band på Putte i Parken i lördags. Och visst lyckades han leverera, och detta med råge.

Dregen sparar inte på krutet när han inleder med låtarna ”Divisions Of Me” och ”Just Like That”. Dregen har karisman och har väldigt lätt att få igång publiken, med andra ord är han en riktigt bra frontman och har lyckats plockat ihop en riktigt bra och tight banduppsättning. Vilket vi bland annat får bevis på under framförandet av den närmast fantastiska låten ”Flat Tyre On a Muddy Road” – dock kunde jag inte låta bli att sakna Titiyos stämma.


Det är inget snack om saken att Dregen är en mycket duktig musiker och att det faktiskt hade räckt med låtarna från hans soloplatta för ett bra framträdande. Men som om det inte vore nog så framförde han även två av Backyard Babies bättre låtar, nämligen ”Star War” och ”Minus Celsius”. När de sedan tackade för sig och gick av scenen stod i princip hela publikskaran kvar och väntade på ett extranummer. Och visst fick vi ett extranummer som heter duga, då Dregen gick ut på scenen tillsammans med Nicke Andersson och framförde den gamla The Hellacopters-låten ”(Gotta Get Some Action) Now!”.

Som helhet var detta en riktigt bra konsert och betyget landar på en mycket stark åtta.

Betyg: 8/10
Plats: Stage Of Joy, Putte i Parken
Datum: 2014-07-05

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter