ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

BLACK LABEL SOCIETY – Putte i Parken 2014-07-04

bls-484

Detta var första gången jag såg den närmast legendariska gitarristen Zakk Wylde och hans band Black Label Society. I ett tråkigt nog inte allt för soligt Karlstad bjöds det på gitarrsolon och en hel del machoattityd på scenen, vilket man självklart också hade räknat med när det gäller ett band som Black Label Society.

Zakk Wylde inleder konserten med låten ”My Dying Time” från bandets senaste album ”Catacombs Of The Black Vatican” och får genast bra respons av publiken. Vilket heller inte är så konstigt då låten faktiskt är bland det bättre Zakk Wylde ha skrivit de senaste åren. Utöver några fler nya låtar bjuds det också på andra godingar som ”Suicide Messiah” och ”Concrete Jungle”.


Det är inget snack om saken att Zakk Wylde är en duktig gitarrist. Men hans gitarrsolo kändes alldeles för långt med tanke på speltiden bandet hade på scenen. Personligen hade jag hellre hört han framföra några ballader som till exempel ”In This River” eller ”Angel Of Mercy” från nya albumet. Men i slutändan var det mer än en godkänd konsert som Black Label Society bjöd på, trots att de även kändes lite som en transportsträcka till den sista låten som kanske inte så oväntat blev ”Stillborn”.

Betyg: 7/10
Plats: Putte i Parken, Stage Of Joy
Datum: 2014-07-04

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT