ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Weapon – Rocknytt Cruise, 2023-04-22

Kultiga NWOBHM-hjältarna Weapon var support åt Motörhead på deras turné 1980 och nådde viss framgång med den dubbla A-sidiga singeln ‘It’s A Mad Mad World’/’Set The Stage Alight’.

Efter ett par år splittrades bandet, men efter att ha bjudits in till att spela på Headbangers Open Air-festival i Tyskland 2005 började planer sakta ta form för en återförening. Sedan 2010 har bandet givit ut tre skivor och en fjärde, ”New Clear Power” släpps nu i maj. En skiva som originalmedlemmen Danny Hynes, som sedan femton år tillbaka är bosatt i Stockholm, skapat tillsammans med sin gode vän till lika basist Robert Majd (Metalite/Captain Black Beard).

Strax efter Kl 10:30 äntrar Hynes med manskap Melody Stage till en ganska ”dagen efter” avslagen publik. Danny skojar med tanke på det självklart om sitt eget mående efter att knogmackan ”Set The Stage Alight” fått inleda Weapons halvtimmeslånga set. Weapon är kanske kryssningens ”hårdaste” band och flera låtar, särskilt de tidigaste i bandets karriär, bär många gemensamma nämnare i sound och stil med just Motörhead.

Danny Hynes har en avväpnande och jovialisk scenpersonlighet som är lätt att tycka om och hans betydligt yngre bandkamrater ger en ordentlig vitaminboost till låtar som ”Ready 4 U”, ”Blood Soaked Rock” och helt nya ”Electric Power”.

Frånsett en enstaka fadäs där ett gitarrintro inledningsvis behöver spelas om låter bandet genomgående engagerat och tajt. Lite publikfrieri får vi också när Danny leker allsångsledare i ”Mad, Mad world”. En stabil och gemytlig inledning således under kryssningens andra och avslutande dag.

Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER