ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Demon – Rocknytt Cruise, 2023-04-21

Med anledning av att tredje studioskivan ”The Plague” i år firar fyrtio, bjuder Demon in Rocknytt Cruise publiken till ett riktigt jubileumsfrosseri där hela det klassiska albumet framförs i samma ordningsföljd som på skivan.

Demon brukar räknas till ett av de klassiska NWOBHM banden, om än såklart lite mer obskyra än exempelvis storheter som Motörhead och Saxon. Låtarna på ”The Plague” lutar dock generellt åt AOR och Prog och har mer gemensamt med typ Marillion än Maiden.

Det låter överlag riktigt bra om Demon. Dave Hill är i högform och har det mesta av sin röst i behåll. Övriga bandmedlemmar backar med bravur upp sin demoniska ledare.

Precis som på skivan så lyfter det lite extra när ”Blackheath” del 1 och 2, och ”The Writings On The Wall” gör entré. Musikaliskt är det klanderfritt, men det blir ofta problematiskt när ett band väljer att spela ett album rakt upp och ner. För visst bjuder ”The Plague” på kontemplativ finlyssning i vardagsrummets hemtrevnad med sin story, dynamik och stämning, men det är något helt annat att konstruera en setlista med variation och energi som fungerar live.

Därför är det först när bandets övriga material tar vid som ”Sign Of The Madman”, ”Wonderland” och ”The Night Of The Demon” som Demon lyfter på riktigt. Kvällens odiskutabla höjdpunkt är dock ”Life On The Wire” som är ett stämningsfullt mästarprov i episk hårdrock.

Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER