ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Captain Black Beard – Rocknytt Cruise, 2023-04-21

Att Captain Black Beard efter fjorton år och sex album inte är större är en gåta.Förhoppningsvis ökar uppmärksamheten för bandet nu då man nyligen supportat H.E.A.T.

Under karriärens gång har bandet experimenterat en del musikaliskt och manskap har bytts ut då och då, men de senaste fyra åren har besättningen varit stabil.De två senaste fullängdarna ”Neon Sunrise” (2022) och ”Sonic Forces” (2020) presenterar ett gäng dugliga dängor och bandet har lyckats hitta ett eget uttryck i den alltmer översvämmade AOR/Melodic Rock fållan.

Under senare år har man också slipat på sitt visuella uttryck, där uniformer pryder bandmedlemmarnas kroppar för att skapa en enhetlighet. Live är bandet ett väloljat maskineri med en fartfylld show. ”Flamenco” utgör en solid inledning med en snygg gitarrduell mellan Christian Ek och Daniel Krakowski.”Midnight Cruiser” låter överjävligt tajt, ”Young Hearts” är ett AOR anthem av mästarklass som framförs med både pondus och inlevelse, men ”Sonic forces” och den avslutande urladdningen med ”All the pain” lyfter ett snäpp över resterande låtar.

Martin Holsner behöver inte skämmas ikväll då både röst, självsäkerhet och energi håller kaptenerna på en stadig kurs genom ett set som i huvudsak fokuserar de två senaste studioalbumen. Ett stort pluss ska också utdelas till det avslappnade mellansnacket som uteslutande hålls på engelska, något som inte är en självklarhet för alla band på kryssningen. Proffsigt och respektfullt mot de internationella gästerna ombord.

Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER