ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

PRETTY MAIDS – Sweden Rock Festival 2014-06-05

pretty maids srf2014
Festival Stage hyser som första band dag två det mer eller mindre fantastiska Pretty Maids. På platta har bandet alltid levererat bra plattor och de gånger jag sett Pretty Maids live så har man bjudits på helgjutna spelningar. Denna gång är det inte så och det beror på en del olika faktorer. “Mother Of All Lies” som sparkar igång det hela är i alla fall en oerhört stabil start med en dansk gitarrist (Ken Hammer) iförd vit cowboyhatt och världens största leende. Allt är med andra ord som vanligt. Tyvärr börjar bandet redan i låt två att krångla till det. Och krångla till det menar jag att de börjar spela nya låtar. Inget ont om “Nuclear Boomerang”, men jag hade hellre på en festivalspelning hört tex “Rock The House”. 

 
Ljudet börjar dessutom svaja och även om bandet inte kan rå för blåsten så förtar det naturligtvis en del av känslan. Den kommande halvtimmen är halvseg med dels svajigt ljud och nyare material som “My Soul To Take” och “I See Ghosts”. På scenen är allt dock som vanligt. Ronnie Atkins ser plågad ut när han sjunger och Ken Hammer är världens gladaste människa. En bra version av “Please Don’t Leave Me” bjuds vi på innan det fullkomligt exploderar. De sista fem låtarna visar Pretty Maids precis hur fantastiskt bra de kan vara live och det är ingen kattskit man bjuder publiken på. “Little Drops Of Heaven” är banne mig det närmaste en hit bandet har kommit i karriären och när Ronnie Atkins säger att nu ska vi stjäla tillbaka “Back To Back” från HammerFall så är det gåshud.
 
Hela spelningen avslutas med “Future World” och jag har alltid varit svag för duellen i introt mellan gitarr ock keyboard. Slår man upp ordet perfektion i ett lexikon så borde det stå att det betyder “Future World”. Det ordnade upp sig till slut, men hade det bytts ut en del nytt mot klassiker så hade denna spelning varit en klar aspirant till årets spelning på Sweden Rock Festival 2014.
 
Plats: Festival Stage (Sweden Rock Festival)
Datum: 2014-06-05
Betyg: 6/10
 
Setlist:
01. Mother Of All Lies
02. Nuclear Boomerang
03. Final Day Of Innocence
04. Red Hot & Heavy
05. My Soul To Take
06. Another Brick In The Wall
07. I.N.V.U.
08. I See Ghosts
09. Please Don’t Leave Me
10. Yellow Rain
11. Rodeo
12. Little Drops Of Heaven
13. Back To Back
14. Future World
0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter