ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

MAGNUM – Sweden Rock Festival 2014-06-04

magnum-srf2014-foto-annicka-nilsson-rocknytt.net
Förra sommaren såg jag Magnum göra en sjukt stabil spelning på Sabaton Open Air. Därför var det höga förväntningar när jag skulle göra min debut som liverecensent på Sweden Rock Festival. Jag stegade glad i hågen i väg och blev…………..jättebesviken. Lika stabila som bandet varit i Falun så var man lika tråkiga denna gång. Men vi börjar från början och att se Tony Clarkin öppna spelningen i en fantastiskt fin kavaj gjorde att det kändes som lite stil och finess. “Live ’til You Die” öppnade spelningen och jag kände att det trots den vackra kavajen gick på tomgång redan i första låten. När jag sen har precis samma känsla i ytterligare fem låtar börjar jag känna oro på riktigt. Vid det här laget börjar en hel del av övrig publik känna samma sak. En kille går förbi mig, suckar och säger att de spelar fan bara ballader. Och han har rätt för när bandet spelat “Unwritten Sacrifice” som låt nummer sex så känns allt bara tråkigt.

Sen börjar det dock hända en del saker och när bandet som nästa låt spelar “How Far Jerusalem” så vaknar både Magnum och publiken. En klassiker som sitter säkert. Här gör bandet som jag ser det ett jättefel när man direkt efter denna sänker tempot igen i “Les Morts Dansant” och när man sedan spelar “Falling For The Big Plan” från senaste plattan “Escape From The Shadow Garden” kommer en spontan tanke i mitt huvud att Bob Catley måste vara en av de sämsta frontmännen just nu och han måste vid det här laget fått träningsvärk i sin högerarm efter allt vevande med den fram och tillbaka.


Avslutningen är dock mer eller mindre perfekt med en fantastisk version av “All England’s Eyes” (satan vilken låt), en “Vigilante” som precis som vanligt förgyller varje konsert med Magnum. “Kingdom Of Madness” avslutar det ordinarie setet och riffet är bland det bästa som skapats. Bandet återkommer för två extranummer och att höra “The Spirit” ljuda över Norjes ängar känns bra. Som avslutning så blir det “Sacred Hour” och det känns stabilt även om jag kanske hellre hade velat höra “Brand New Morning” eller “Days Of No Trust”.

Som helhet är jag dock mest besviken och det är den första timmen som inte funkar något vidare alls. Det jag däremot vet är att Magnum kan leverera och nästa gång jag ser bandet live så kan det bli helt annorlunda.

Plats: Sweden Stage (Sweden Rock Festival)
Datum: 2014-06-04
Betyg: 3/10

Fundering: Det märks så väl på festival att det inte bara är hårdrocksnördar på plats. När jag står och kikar på “The Spirit” går två damer förbi mig och säger: “Nej nu går vi och tittar på Iron Maiden”. Det de skulle se var de tidigare sångarna i bandet (Blaze Bayley och Paul DiAnno).

Foto: Annicka Nilsson – Rocknytt

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link