ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

DANGER DANGER – Sweden Rock Festival 2014-06-07

D2 EffieTrikili SRF2014 480
Det är sista festivaldagen och mitt på eftermiddagen, solen lyser och Danger Danger öppnar sin spelning på Festival Stage med “Rock America”. Det finns få saker som kan slå den känslan av eufori som bryts fram inom mig.

Det är något med musik som denna som alltid gör mig så glad, därför fäller jag en och annan tår av glädje under Danger Dangers spelning – Att Ted Poley utan tvekan bör utses till världens gladaste sångare är det inte heller någon tvekan om. Han ser ut som ett barn på julafton, rör sig kring hela scenen och under “Don’t Walk Away” och “I Still Think About You” springer han ut i publiken. Om uttrycket “som ett barn på julafton” någon gång ska definieras i mänsklig form så är det bara att betrakta Ted Poley på scen.

Men det är inte bara Poley som är på bra humör – Det lyser om bandet och att gitarristen Rob Marcello spelar på “hemmaplan” är även det en bidragande orsak. Poleys röst är clean och Danger Danger låter precis så som de ska låta. För att vara mitt på dagen är det en engagerad publik som flera gånger bidrar till allsång.

Musik är som bäst när den får mig att le och det gör jag flertalet gånger under Danger Dangers 1 timme och 15 minuter långa spelning. Med låtar som “Hearts On The Highway”, “Bang Bang” och “Monkey Business” kan det inte bli annat. Jag går hem med en axel rödare än en jordgubbe – men det är det utan tvekan värt.

Hjärtat slår dubbelt flera gånger under spelningen, jag får gåshud och kan inte mer än att säga: Tack Danger Danger – Det här har jag väntat länge på.

Datum: 2014-06-07
Plats: Festival Stage, Sweden Rock Festival 
Betyg: 9/10

Foto: Effie Trikili – Rocknytt.net

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER