ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

HEAVEN’S BASEMENT – Sweden Rock Festival 2014-06-06

heavens-basement-2012

Så sent som förra året släppte Heavens Basement sitt debutalbum Filthy Empire. När jag hörde singeln “Fire, Fire” fattade jag tycke för bandet, så när Sweden Rock släppte dem inför årets festival slog mitt hjärta ett extra slag.

På Rockklassiker-scenen öppnade de med “Welcome Home” och det är rock ‘n’ roll redan från början. Det är där charmen ligger hos de yngre, hungriga banden: Det är alltid all in och det finns inga gränser. Sångaren Aaron Buchanan dansade och gled runt på scenen som om han aldrig har gjort något annat i hela sitt liv. “Can’t Let Go” och “Fire, Fire” följde upp den fartfyllda inledningen, strax därefter bestämmer sig Buchanan för att klättra ut i publiken och ställa sig på händerna medans ett gäng människor håller fast honom i luften – Det kallar jag tillit.


Efter att ha klättrat tillbaka fortsätter spelningen med “I am Electric” och efteråt slog mitt hjärta ett extra steg igen: “Nothing Left To Loose” presenterades och det var vad jag kallar för ren magi.

Tyvärr blir Rockklassiker-scenen ett mellanting för bandet. Jag hade gärna sett dem på en liten scen i någon skitig bar eller en aningen större festivalscen, men oavsett storlek så levererade Heavens Basement en riktigt bra spelning och jag tycker synd om de besökare som missade det – För Heavens Basement är definitivt något att räkna med i framtiden.

Plats: Rockklassiker Stage
Datum: 2014-06-06
Betyg: 7/10

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter