ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

BILLY IDOL – Sweden Rock Festival 2014-06-07

BillyIdol SRF2014 Satanja 480
Billy Idol ger oss precis det som vi hade förväntat oss och ger publiken de låtar som han vet att de vill höra. Förutom att han inleder med den relativt nya låten ”Postcards From The Past” är egentligen hela spelningen en enda lång kavalkad med klassiker som till exempel ”Cradle Of Love”, och självklart så är ingen Billy Idol- konsert komplett utan hans Generation X låtar som ”Dancing With Myself” och ”Ready Steady Go”.

Banduppsättningen är tight och Billy Idol’s rutinerade sidekick Steve Stevens bjuder på grymma gitarrsolon. Balladerna ”Eyes Without a Face” och ”Sweet Sixteen” måste självklart ha sin plats på konserten, även om de känns lite felplacerade i setlistan då de framfördes direkt efter energikicken ”Ready Steady Go”. Jag har sett Billy Idol tidigare och det börjar kännas som om han börjar gå på rutin. Jag bara väntade på att han skulle framföra ”White Wedding” och hans berömda cover ”Mony Mony” som encore – och mycket riktigt blev det dem tillsammans med den ganska punkiga ”King Rocker”.


Billy Idol kör helt enkelt på de säkra korten istället för att ge oss något nytt, vilket kanske ändå är bra. För det är ändå i slutändan hans hitlåtar som ”Rebel Yell” jag vill höra så länge han fortfarande är i form för att framföra dem.

Betyg: 7/10
Plats: Festival Stage, Sweden Rock Festival
Datum: 2014-06-07

Foto: Satanja – Rocknytt.net

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter