ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

W.A.S.P. – Sweden Rock Festival 2014-06-06

wasp-srf2014-480

WASP får väl ändå ses som en av fredagens höjdpunkter på Sweden Rock, i alla fall om man ska titta till den digra och förväntansfulla publikmassan som har samlats framför Rock Stage. Med en ganska hemsk spelning i Linköping för snart två år sen i minnet så är mina förväntningar inte skyhöga, men ack så felbevisad jag blev!

Konserten öppnar med den grymma “On Your Knees” och Blackie och bandet skjuter som ur en kanon, inramat med ett imponerande pyro. Tiden när Blackie satte flickhjärtan i brand är långt borta, men rösten och attityden har han kvar, och det räcker mer än väl.


Vi bjuds på klassikerna som “L.O.V.E Machine”, “Wild Child” och ” I Wanna Be Somebody” som vanligt, men också på framtida klassiker såsom den fenomenala “Crazy”. Det enda som drar ner betyget är ett betydelselöst trumsolo (är inte alla det?) och att bandet väljer att ha en över 2 minuter långt intro mitt i konserten. Men när “Blind In Texas” avslutar konserten så är jag mer än nöjd och min tro på gamle Svarten är tillbaka!

Betyg: 8/10
Bäst: Alla klassiker
Sämst: Trumsolot 

14 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter