ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

CANNED HEAT – Sweden Rock Festival 2014-06-06

cannedheat-480
Det är en salig blandning människor som slutit upp framför Sweden Stage i väntan på Canned Heat. Gamla hippies, MC-knuttar och allmänt nyfikna. Många samtalar om bandet som snart ska ställa sig på scenen. Det pratas om Woodstock och vilka legendarer det faktiskt är vi ska få se. När gruppen sedan äntrar scenen är det dock under diskreta former. Så pass diskreta att ingen lägger märke till dem. Förmodligen misstogs dem för roddare. Någon annan förklaring kommer inte jag på i alla fall.

Efter en presentation hajar dock publiken vilka det är som står på scenen och bandet drar igång klassikern ”On The Road Again”. Därefter följer en kavalkad av blues och boogie som uppskattas av såväl undertecknad som övrig publik. Höjdpunkterna är hitsen, som ”Going Up The Country” och ”Let’s Work Together”. Till skillnad från många andra spelningar under festivalen så känns den här lite mer spontan. Larry Taylor och John Paulus byter instrument med varandra titt som tätt och vid ett tillfälle har de promotorn Robban Hagnäs på bas.


Det blir en del halvtrötta solon från samtliga medlemmar men lyckligtvis är inget av dem överdrivet långt. Sett till helheten är det en bra spelning, men långt ifrån fantastisk.

Betyg: 6/10
Plats: Sweden Stage, Sweden Rock Festival
Datum: 2014.06-06

Foto: Wikipedia

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT