ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

TALISMAN – Sweden Rock Festival 2014-06-06

talisman-srf2014-480

I Juli är det fem år sedan Marcel Jacob tog sitt eget liv. Talismans spelning på Sweden Rock idag handlade om den förre basisten och grundaren och sällan skådar man något så vackert musikmässigt som när artister skänker en tanke till någon bortgången. Denna gången så återförenas Talisman endast i syfte för att hylla Marcel Jacob och det var svårt att inte fälla en tår när Jeff Scott Soto ber publiken sjunga så högt de kan i “I’ll Be Waiting” så att det skulle höras ända upp till Marcel – Och vilken allsång det dessutom blev.

Jeff Scott Soto är en av de sångare jag rankar högt hos mig själv och förutom att rösten höll så var det en pigg Soto som dansade runt på Rock Stage. Setlisten innehöll låtar som “Dangerous”, “Sorry” och som tidigare nämnt den stora hiten “I’ll Be Waiting”.


Det är svårt att sammanfatta en sådan här spelning med rättvisa – Att hedra minnet av Marcel Jacob gör det så mycket mer känslosamt, utan det så hade spelningen absolut varit mer än väl godkänd. Men det är det känslosamma tillståndet för både publik och band som gör det vackert.

Talisman
2014-06-06
Rock Stage
Betyg: 7/10

9 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter