ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

BLACK STONE CHERRY – Sweden Rock Festival 2014-06-05

blackstonecherry-srf2014-480
Det är ett Sweden Rock som precis blivit utsatt för ett sjusärdeles skyfall som tar emot de amerikanska rockarna i BLACK STONE CHERRY när de kliver på Festival Stage tio minuter efter utsatt tid. Detta är dock inget som publiken reagerar på utan är med på noterna redan efter första tonen.

Det man slås av är att BLACK STONE CHERRY är ett fruktansvärt energiskt band, som springer, hoppar och headbangar vilt under hela spelningens gång, något som alltid är roligt att se. Det märks verkligen att grabbarna är från USA, allt från klädstilen till låtarna och sångsättet osar amerikansk. Detta är såklart ganska självklart med tanke på bandets ursprung men det är också det som drar ner bandets framträdande. Det är musik i samma tråkiga och enformiga banditrockanda som bl.a Nickelback, alltså knappast nån musik som får det att kittla i juvelerna, i alla fall om du frågar undertecknad. Dock så framförs det med yttersta kompetens och lite imponerande blir det faktiskt när bandet river av en cover på den gamla Joe Walsh låten “Rocky Mountain Way”.


BLACK STONE CHERRY är ett energiskt och kompetent band som absolut får med sig publiken som har samlats framför scenen, men det är inte ett band som jag kommer att gå och köpa en skiva med.

Betyg: 5/10
Bäst: Energin
Sämst: Enformigheten

 

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter